Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Κατάρτισης, ανέλαβε να πραγματοποιήσει 3ήμερα σεμινάρια κατάρτισης μελισσοκόμων στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 1.3 με τίτλο «Ταχύρρυθμες Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων 2022»

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, μέσω της Διεύθυνσης Αγροτικής Κατάρτισης, ανέλαβε να πραγματοποιήσει 3ήμερα σεμινάρια κατάρτισης μελισσοκόμων στο πλαίσιο υλοποίησης της Δράσης 1.3 με τίτλο «Ταχύρρυθμες Εκπαιδεύσεις Μελισσοκόμων 2021»

Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει τους Πίνακες Κατάταξης για κάθε ΔΙΕΚ και Ειδικότητα των υποψήφιων καταρτιζόμενων που υπέβαλαν αίτηση και των επιλεγέντων, μετά την προβλεπόμενη μοριοδότηση.
Οι επιλεγέντες σπουδαστές πρέπει έως την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021, να αποστείλουν ηλεκτρονικά (email) ή να καταθέσουν, στο ΔΙΕΚ που επιλέχθηκαν την Αίτηση Οριστικής Εγγραφής τους προκειμένου να οριστικοποιηθεί η εγγραφή τους.
Η μη έγκαιρη κατάθεση Αίτησης Οριστικής Εγγραφής στο ΔΙΕΚ, σημαίνει τη μη αποδοχή της επιλογής από τον υποψήφιο και την απώλεια του δικαιώματος εγγραφής του.

pdfΔΙΕΚ_ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.pdf

pdfΔΙΕΚ_ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ_ΚΡΗΤΗΣ.pdf

pdfΔΙΕΚ_ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.pdf

pdfΔΙΕΚ_ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ.pdf

pdfΔΙΕΚ_ΛΑΡΙΣΑΣ.pdf

pdfΔΙΕΚ_ΝΕΜΕΑΣ.pdf

docxΑΙΤΗΣΗ_ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ_ΕΓΓΡΑΦΗΣ_ΔΙΕΚ_ΕΛΓΟ_ΔΗΜΗΤΡΑ.docx

Παράταση  δόθηκε  με απόφαση της Διοίκησης του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ στην καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων νομικών προσώπων και ατομικών επιχειρήσεων που επιθυμούν να πιστοποιηθούν ως Φορείς Παροχής Γεωργικών Συμβουλών (Φ.Π.Γ.Σ.) και να εγγραφούν στο σχετικό Μητρώο, στο πλαίσιο της αριθ. 17193/30.03.2021 Πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, έως  τις 10 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 23:59.

Συνεχίζονται έως και τη Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2021 οι εγγραφές στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΔΙΕΚ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.


Ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ προσφέρει σπουδές για μια σύγχρονη Αγροτική Επαγγελματική Εκπαίδευση σε νέους κάτοχους απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου και ισότιμων τίτλων, από ολόκληρη τη χώρα, που θέλουν να δραστηριοποιηθούν ή/και να απασχοληθούν σε εκμεταλλεύσεις και επιχειρήσεις του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Το έτος κατάρτισης 2021-2022 θα λειτουργήσουν με πρωινό ωράριο, έξι (6) Δημόσια ΙΕΚ στις Περιφερειακές Ενότητες: Ιωαννίνων, Ηρακλείου, Κορίνθου, Λάρισας, Αττικής και Τρικάλων, με τις παρακάτω επτά (7) ειδικότητες:

Η Διοίκηση του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ ανακοινώνει νέα, ολιγοήμερη προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων φυσικών προσώπων για την πιστοποίησή τους ως Γεωργικοί Σύμβουλοι και την εγγραφή τους στο Μητρώο, στο πλαίσιο της αριθ. πρωτ. 39637/26.07.2021 2ης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, από Δευτέρα 11 έως Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021.

Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή περισσότερων από 100 άτομα ανά σεμινάριο, ολοκληρώθηκαν τα έξι δωρεάν διαδικτυακά σεμινάρια (webinars), που διοργάνωσε ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, με αφορμή την εκπόνηση έξι νέων σχημάτων πιστοποίησης αγροτικών προϊόντων και τροφίμων.

pdfΔελτίο τύπου

Από τη Γαλλία  ξεκίνησε και πάλι δυναμικά το  ευρωπαϊκό πρόγραμμα προώθησης της Φέτας ΠΟΠ «Feta PDO. Let’s get real!», με μία άκρως επιτυχημένη συμμετοχή στο Φεστιβάλ Γαστρονομίας Taste of Paris 2021. Σε ειδική εκδήλωση η βραβευμένη Ελληνίδα Σεφ κα Ντίνα Νικολάου ετοίμασε συνταγές βασισμένες στη Φέτα για το γαλλικό κοινό.

Τρεις νέες δομές εγκαινιάστηκαν στο αγρόκτημα του  ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ  στη Θέρμη. Πρόκειται για τη Βιβλιοθήκη, η οποία ονομάστηκε «Βιβλιοθήκη Βασιλείου Γ. Χριστίδη», το Εργαστήριο Διαχείρισης Αποβλήτων και Βιοδιεργασιών και το Εργαστήριο Φυσιολογίας και Θρέψης Οπωροκηπευτικών.

 

Τα νέα εθνικά σήματα πιστοποίησης των αγροτικών προϊόντων και τροφίμων και τα αντίστοιχα πρότυπά τους, παρουσίασε στις 7.9.2021 σε ειδική εκδήλωση ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ.

Πρόκειται για έξι (6) νέα σήματα AGRO, σκοπός των οποίων είναι η καθιέρωση ενός πλαισίου πιστοποίησης για την προστασία και την ανάδειξη της ποιότητας των ελληνικών αγροτικών προϊόντων,  που ανταποκρίνεται  στις προσδοκίες των Ελλήνων καταναλωτών.  Τα νέα αυτά σήματα πιστοποίησης, που είναι προαιρετικά και φιλοπεριβαλλοντικά, θα βοηθήσουν τους παραγωγούς να προσθέσουν αξία στα προϊόντα τους ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα τους τόσο στην εγχώρια, όσο και στη  διεθνή αγορά, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των αγροτικών περιοχών.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη σελίδα https://simataagro.elgo.gr/.

Συνάντηση με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Νέας Ομοσπονδίας Χοιροτροφικών Συλλόγων Ελλάδος, είχε σήμερα η Διοίκηση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της  συνάντησης  αποφασίστηκε να προταθεί από κοινού στην ηγεσία του ΥπΑΑΤ αφενός η άμεση θεσμοθέτηση της ηλεκτρονικής άδειας διακίνησης των χοίρων και αφετέρου η αλλαγή και αυστηροποίηση του κυρωτικού πλαισίου, που διέπει όλα τα στάδια παραγωγής και εμπορίας των χοιρινών στην Ελλάδα.

 

Website Security Test