Συμμετέχουμε δυναμικά στην 12η Zootechnia με δικό μας σταντ στο περίπτερο του ΥΠΑΑΤ {περίπτερο 8, σταντ 5} και με δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις, στο Συνεδριακό Κέντρο "Γερμανός".

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου με θέμα είναι: Σύγχρονες προσεγγίσεις στη διατροφή των αγροτικών ζώων και

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου με θέμα: Ενιαία Υγεία από τη θεωρία στην αναγκαιότητα.

Παράλληλα, προγραμματίζουμε ενημερωτικές εκδηλώσεις και στον ειδικά διαμορφωμένο για το σκοπό αυτό χώρο του περιπτέρου μας.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου:
17.00-18.00: «Η μέλισσα και τα προϊόντα της ως βιο-δείκτες της ποιότητας του περιβάλλοντας και της δημόσιας υγείας», Δρ Φανή Χατζήνα, Διευθύντρια Ερευνών, Ινστιτούτο Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου:
11.00-12.00: «Διαχείριση της διατροφής και της υγείας των προβάτων /EUROSHEEP - Ευρωπαϊκό δίκτυο (HORIZON 2020)», Δρ Χριστίνα Λίγδα, Διευθύντρια Ερευνών, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ
12.00-13.00: «Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Αναφοράς για την Ευζωία των Μηρυκαστικών και των Ιπποειδών συναντά τους Έλληνες Δημόσιους Κτηνιάτρους», Δρ Ευαγγελία Σωσσίδου, Διευθύντρια Ερευνών, Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Στα πλαίσια της στρατηγικής για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του ΕΛΓΟ ΔHΜΗΤΡΑ προέκυψε η ανάγκη για την ύπαρξη μίας εφαρμογής για κινητές συσκευές. Στόχος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ ήταν η “εξωστρέφεια της πληροφορίας”, δηλαδή η παροχή ελεύθερης πρόσβασης στα στοιχεία παραδόσεων, αξιών και αναλύσεων του γάλακτος που διακινείται στη χώρα, σε εύκολα κατανοητή μορφή, με χρήση χαρτών και γραφημάτων, σε κάθε Έλληνα πολίτη. Επιπλέον παρέχεται στους παραγωγούς γάλακτος η δυνατότητα πρόσβασης στα αναλυτικά στοιχεία που αφορούν τους ίδιους. Οι παραγωγοί μπορούν να συνδεθούν με τη χρήση των διαπιστευτηρίων του TAXISnet.
 
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για κινητές συσκευές:
 
 ios:
 
Android:
 
Περισσότερες πληροφορίες για την εφαρμογή μπορείτε να δείτε εδώ:

Το ΙΕΚ Ηρακλείου - Γεωργική Σχολή Μεσσαράς διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Χειμερινές καλλιεργητικές φροντίδες στον Ελαιώνα: η σημασία του κλαδέματος και της λίπανσης στο ελαιόδεντρο - μέθοδοι και πρακτικές», την Παρασκευή 16.12.2022, στις 18:00 μ.μ. στις εγκαταστάσεις του, στον Αμπελούζο Ηρακλείου.

pdfΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

pdfΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

 

8o ΙΝΑΓΡΟΚ

Διαδικτυακό σεμινάριο (webinar) διοργανώνει το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας & Κοινωνιολογίας (ΙΝΑΓΡΟΚ), του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Έχει θέμα «Ο οινοτουρισμός ως επιστημονικό πεδίο: Σταθμίζοντας ερευνητικές προτεραιότητες και πρακτικές ανάγκες» και εισηγήτρια θα είναι η Δρ. Μαρία Αλεμπάκη, Εντεταλμένη Ερευνήτρια του ΙΝΑΓΡΟΚ. Το συγκεκριμένο σεμινάριο είναι το 8ο που διοργανώνει το ΙΝΑΓΡΟΚ. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε δωρεάν αρκεί να κάνετε προεγγραφή στον ακόλουθο σύνδεσμο:
https://docs.google.com/forms/d/1i0DQdg_qiOlHWZyD9xgoAcq0gjB7-pghDms9BSh60xQ/edit?fbclid=IwAR1drUWEEWfEPYQpis_YpWpWrVybyL3je_AgrAYU-JA_C6kbHKTB-UAMrS0. Το webinar απευθύνεται σε μέλη της επιστημονικής κοινότητας, σε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον αμπελοοινικό και τον τουριστικό κλάδο, καθώς και σε διοικητικά στελέχη ή φορείς πολιτικής.

 

Το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών (ΙΚΕ) του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει στην Αθήνα την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2022 την 2η Εθνική Ημερίδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Αναφοράς για την Ευζωία των Μηρυκαστικών και των Ιπποειδών.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση σχετικά με τις δραστηριότητες του Κέντρου Αναφοράς σε εθνικό επίπεδο, καθώς και η ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις δυνατότητες προβολής και περαιτέρω προώθησης των θεμάτων ευζωίας των μηρυκαστικών και των ιπποειδών στη χώρα μας μέσω του Προγράμματος Εργασίας 2023 -2024.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Ινστιτούτο Μεσογειακών και Δασικών Οικοσυστημάτων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (Ν. Χλωρού 1, Ιλίσια)

pdfΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

Website Security Test