Η Ελληνική Βοτανική Εταιρεία οργανώνει το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριό της, από τις 10 έως και 13 Οκτωβρίου 2019, στο Ινστιτούτο Μεσογειακών & Δασικών Οικοσυστημάτων-ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ, Άλσος Συγγρού, Ιλίσια, Αθήνα.
Ο τίτλος του 16ου Συνεδρίου ΕΒΕ είναι «Η Φυτική Ποικιλότητα στα Οικοσυστήματα της Ελλάδας», με θεματολογία που περιλαμβάνει όλα τα πεδία της επιστήμης της Βιολογίας Φυτών.

Πληροφορίες σχετικά με Συνέδριο έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας http://www.hbs.gr/el/ 

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι χορηγός του συνεδρίου και ερευνητές του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων συμμετέχουν ως ομιλητές στις εργασίες του συνεδρίου και με αναρτημένες ανακοινώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ

Το Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" Αγίου Μάμαντος και η Ένωση Νέων Αγροτών Χαλκιδικής διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση - εσπερίδα με θέμα: "Ελαιόλαδο Χαλκιδικής - Ο πράσινος χρυσός - Παραγωγή & πιστοποίηση ποιοτικού ελαιολάδου".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου "ΔΗΜΗΤΡΑ" Αγίου Μάμαντος Χαλκιδικής.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" Αγίου Μάμαντος, τηλ.: 23730 91423, Υπεύθυνος Κέντρου: κ. Γρηγόρης Τσιανόπουλος.


pdfΠρόσκληση & Πρόγραμμα

pdfΑφίσσα

Το Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων σε συνεργασία με το Τμήμα Ακροδρύων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, το Κέντρο "Δήμητρα" Βαρδατών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, τη Δημοτική Ενότητα Γοργοποτάμου, τον Σύλλογο Νεολαίας Γοργοποτάμου «Η Ζωοδόχος Πηγή» και τον Πολιτιστικό Σύλλογος Γοργοποτάμου «Ο Άγιος Γεώργιος», διοργανώνουν σεμινάριο για την εκπαίδευση των αγροτών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 20 -22 Ιουνίου 2019 στη Δημοτική Ενότητα Γοργοποτάμου του Δήμου Λαμιέων (Κέντρο Τεμπέλης).

Ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ υλοποιεί Δράσεις στο πλαίσιο χρηματοδότησης του ΕΠΑνΕΚ – Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020» ( Κωδ.ΟΠΣ 5021283 ) για την «Αναβάθμιση λειτουργιών της Δημόσιας Διοίκησης για την υποστήριξη του επιχειρηματικού περιβάλλοντος και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων». Μέσω της αναβάθμισης των επιχειρησιακών λειτουργιών του και της βελτίωσης των εφαρμοζόμενων συστημάτων και διαδικασιών, ο Οργανισμός στοχεύει στην αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση της αγροτικής επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα το εξωστρεφές τμήμα αυτής. Το συνολικό ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στο ποσό των 1.002.584,00 € με χρονικό ορίζοντα υλοποίησης το τέλος του 2020.

 

Best life projects 2019

Το έργο oLIVE-CLIMA του χρηματοδοτικού εργαλείου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο οποίο συμμετείχαν το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου των Χανίων ως συντονιστής του ερευνητικού έργου και το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων ως εταίρος, κέρδισε το πρώτο βραβείο ως το καλύτερο έργο στην Ευρώπη στην κατηγορία «Κλιματική Αλλαγή». Η βράβευση έγινε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες στις 16 Μαΐου 2019. 

Website Security Test