Την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10:00 το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικό και αξιόλογες ποικιλίες ροδακινιάς και βερικοκιάς: προϋποθέσεις για μια ανταγωνιστική Δενδροκομία».

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στον Συνεδριακό Χώρο του Τμήματος Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων στη Νάουσα.

 jpgΠρόγραμμα Ημερίδας

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για το έδαφος (World Soil - Day), το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών (ΙΒΚΦ) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, διοργανώνει την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 στη Λάρισα ημερίδα με θέμα: «Έδαφος: ένας μη ανανεώσιμος φυσικός πόρος σε κίνδυνο - μέσα προστασίας και βελτίωσης της γονιμότητας του».Η εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 9:30 στην αίθουσα συνεδρίων του ΙΒΚΦ (Θεοφράστου 1) στοχεύει να αναδείξει τη σοβαρότητα της κατάστασης των ελληνικών γεωργικών εδαφών, την υποβάθμιση των ιδιοτήτων και της γονιμότητάς τους και να ενημερώσει τους αγρότες και το κοινό για τους κινδύνους που απορρέουν από την άσκηση της γεωργίας χωρίς την εφαρμογή ορθών γεωργικών πρακτικών.

To Ινστιτούτο Μεσογειακών & Δασικών Οικοσυστημάτων διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, το Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ, το Τμήμα Δασολογίας και Περιβάλλοντος ΑΠΘ, το Τμήμα Ακροδρύων του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, το Κέντρο "Δήμητρα" Βαρδατών του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και τον Δήμο Λαμιέων, σεμινάριο εκπαίδευσης αγροτών στο πλαίσιο του έργου με τίτλο: «Διατήρηση Δασών και Δασικών Ανοιγμάτων Προτεραιότητας στον Εθνικό Δρυμό Οίτης και στο Όρος Καλλίδρομο της Στερεάς Ελλάδας» (LIFE+ Nature ForOpenForests).

Η Ελληνική Βοτανική Εταιρεία οργανώνει το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριό της, από τις 10 έως και 13 Οκτωβρίου 2019, στο Ινστιτούτο Μεσογειακών & Δασικών Οικοσυστημάτων-ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ, Άλσος Συγγρού, Ιλίσια, Αθήνα.
Ο τίτλος του 16ου Συνεδρίου ΕΒΕ είναι «Η Φυτική Ποικιλότητα στα Οικοσυστήματα της Ελλάδας», με θεματολογία που περιλαμβάνει όλα τα πεδία της επιστήμης της Βιολογίας Φυτών.

Πληροφορίες σχετικά με Συνέδριο έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Βοτανικής Εταιρείας http://www.hbs.gr/el/ 

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ είναι χορηγός του συνεδρίου και ερευνητές του Ινστιτούτου Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων συμμετέχουν ως ομιλητές στις εργασίες του συνεδρίου και με αναρτημένες ανακοινώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα του συνεδρίου πατήστε εδώ

Το Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" Αγίου Μάμαντος και η Ένωση Νέων Αγροτών Χαλκιδικής διοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση - εσπερίδα με θέμα: "Ελαιόλαδο Χαλκιδικής - Ο πράσινος χρυσός - Παραγωγή & πιστοποίηση ποιοτικού ελαιολάδου".
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το και στις εγκαταστάσεις του Κέντρου "ΔΗΜΗΤΡΑ" Αγίου Μάμαντος Χαλκιδικής.

Για περισσότερες πληροφορίες στο Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" Αγίου Μάμαντος, τηλ.: 23730 91423, Υπεύθυνος Κέντρου: κ. Γρηγόρης Τσιανόπουλος.


pdfΠρόσκληση & Πρόγραμμα

pdfΑφίσσα

Website Security Test