Στο πλαίσιο των νέων απαιτήσεων των προτύπων AGRO 2 και με σκοπό την ομοιόμορφη διαχείριση των επιθεωρήσεων από τους Φορείς Πιστοποίησης, τις ελεγχόμενες γεωργικές εκμεταλλεύσεις/επιχειρήσεις, φορείς διαπίστευσης, αρμόδιες αρχές και κάθε εμπλεκόμενο, σας γνωρίζουμε τα κάτωθι.

 

pdfΝΕΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ AGRO 2 (31.07.2020)

xlsxΣτοιχεία Εισροών Καλλιέργειας Βάμβακος (BCI)

Ο Δήμος Νέας Προποντίδας & ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ συνδιοργανώνουν την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020 και ώρα 20:30 εσπερίδα με τίτλο «Γεωργία μαζί ή χωρίς τις μέλισσες»

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας κ. Εμμανουήλ Καρράς ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημοσιογράφοs Δημήτριος Μιχαηλίδης.

Μετά τα πολλαπλά αιτήματα ενδιαφερομένων γεωργικών εκμεταλλεύσεων βάμβακος παρατείνεται η υποβολή αιτήσεων για την πιστοποίηση της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης (πρότυπα AGRO 2).

Η νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων για την καλλιέργεια βάμβακος σύμφωνα με τα πρότυπα AGRO 2-1 & 2-2 είναι η 07.07.2020 και η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά μέσω του πληροφοριακού συστήματος «i-AGRO».

Στο πλαίσιο των νέων απαιτήσεων των προτύπων AGRO 2 και με σκοπό την ομοιόμορφη διαχείριση των επιθεωρήσεων από τους Φορείς Πιστοποίησης, τις ελεγχόμενες γεωργικές εκμεταλλεύσεις/επιχειρήσεις, φορείς διαπίστευσης, αρμόδιες αρχές και κάθε εμπλεκόμενο, ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ προέβη στην έκδοση ερωτηματολογίων επιθεώρησης για κάθε πρότυπο της σειράς AGRO 2.

Σας ενημερώνουμε ότι η πιλοτική λειτουργία του πληροφοριακού συστήματος iAGRO ολοκληρώθηκε και το σύστημα μεταβαίνει στη φάση της παραγωγικής λειτουργίας του.Παρακαλούμε όπως διαγράψετε το σύνολο των μη χρήσιμων δεδομένων που καταχωρήσατε κατά την περίοδο πιλοτικής λειτουργίας για την αποφυγή λανθασμένων χειρισμών. Σας υπενθυμίζουμε ότι:

α.   όλες οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις καλλιέργειας βάμβακος είτε διαθέτουν ήδη σε ισχύ πιστοποιητικό Ολοκληρωμένης Διαχείρισης  (σύμφωνα με την 2η έκδοση των προτύπων AGRO 2-1 & 2-2) είτε όχι, οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση στο i-AGRO έως 30.06.2020, 
β.   οι γεωργικές εκμεταλλεύσεις όλων των άλλων καλλιεργειών (εκτός βάμβακος) που διαθέτουν ήδη σε ισχύ πιστοποιητικό Ολοκληρωμένης Διαχείρισης σύμφωνα με την 2η έκδοση των προτύπων AGRO 2-1 & 2-2, οφείλουν να υποβάλλουν αίτηση στο i-AGRO έως την καταληκτική ημερομηνία 31.08.2020,

ώστε να είναι δυνατή η διενέργεια επιθεώρησης αξιολόγησης σύμφωνα με τη νέα έκδοση των προτύπων AGRO 2-1 & 2-2 (3η έκδοση).

Website Security Test