Στον κατάλογο με τα ΠΟΠ - ΠΓΕ ελληνικά προϊόντα προστέθηκε η Φάβα ΦενεούΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 14.09.2016 την καταχώρισή της στο Μητρώο Προστατευόμενων Ενδείξεων. Η  Φάβα Φενεού αποτελεί το 104ο ελληνικό προϊόν, που είναι εγγεγραμμένο στο σχετικό Μητρώο. Η Ελλάδα, όσον αφορά τον αριθμό καταχωρισμένων προϊόντων, βρίσκεται στην 5η θέση  με 104 προϊόντα, με πρώτη την Ιταλία (285), δεύτερη τη Γαλλία (233), τρίτη την Ισπανία (193) και τέταρτη την Πορτογαλία (137).

 

Η προθεσμία υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης έτους 2016 ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2016 και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2016. Καλούνται οι υπόχρεοι να υποβάλουν τις δηλώσεις τους εντός της ανωτέρω προθεσμίας. 

pdfAnakoinosi_imerominion_gia_periousiaki_katastasi.pdf

Νέα σελίδα στην εφαρμοσμένη αγροτική έρευνα στη Δυτική Ελλάδα ανοίγει μετά την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας στις 29 Ιουλίου μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών-Τμήμα Φυτοπροστασίας Πατρών).

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ε. Αποστόλου συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Α. Καλογιάννη καθώς και τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ Δρ Γ. Καρέτσο και κ. Αθ. Βλάχο, επισκέφθηκαν το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών και την Αβερώφειο Γεωργική Σχολή, την Τρίτη 12 Ιουλίου.

Την παραχώρηση 217 στρεμμάτων που ανήκουν στον ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ,  στο Δήμο Λαρισαίων ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου παρουσία εκ μέρους του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ του Πρόεδρου Δρ. Γεωργίου Καρέτσου και του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Αθανασίου Βλάχου, κατά τη διάρκεια άτυπου Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων την Τρίτη 12 Ιουλίου.

Website Security Test