Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργανώνουν εκδήλωση με τίτλο: «Ελληνίδα αγρότισσα: Η ψυχή της γης μας», εν όψει του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Αγρότισσας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 στις 18:00μ.μ., στην Αθήνα (Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων) και συμβολικά θα τιμηθούν τρεις Αγρότισσες.

pdfΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

To Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών (ΙΒΚΦ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Καινοτόμες εφαρμογές της έρευνας στα ψυχανθή στην υπηρεσία της σύγχρονης Γεωργίας και Κτηνοτροφίας», η οποία θα πραγματοποιηθεί στο συνεδριακό χώρο του Ινστιτούτου στη Λάρισα, την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 10:00π.μ.

Τιμώντας τα τριάντα (30) χρόνια λειτουργίας του Ευρωπαϊκού προγράμματος LIFE, διοργανώνουμε Τρίτη 28 Ιουνίου 2022, ειδική εκδήλωση με τίτλο «Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟ LIFE», στο Ινστιτούτο Μεσογειακών Δασικών Οικοσυστημάτων (ΙΜΔΟ) στην Αθήνα.
Το πρόγραμμα LIFE αποτελεί διαχρονικά έναν από τους κύριους πυλώνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση δράσεων προστασίας του περιβάλλοντος και υιοθέτησης φιλοπεριβαλλοντικών πρακτικών και πολιτικών. Στο πλαίσιο αυτό, ετησίως χρηματοδοτεί μια πλειάδα έργων σε όλες τις χώρες της ΕΕ, τα οποία εντάσσονται σε ποικίλα υποπρογράμματα που αφορούν το περιβάλλον-φύση, την κλιματική αλλαγή, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας κ.λπ.

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων στις εγκαταστάσεις του στο Αγρόκτημα της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη και στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσίων στο Κιλκίς, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας ημέρας Περιβάλλοντος.

 

pngΠρόσκληση-Πρόγραμμα Θέρμης

pngΠρόσκληση-Πρόγραμμα Βαλκανικός Κήπος Κρουσσίων

Ο ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ συμμετέχει ενεργά στην 6η Επιστημονική Συνάντηση για τις Γηγενείς και Τοπικές Ποικιλίες με τίτλο «Εξερευνώντας τον κόσμο των τοπικών ποικιλιών». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Μαΐου από τις 9.00 π.μ. έως τις 19:00 μ.μ. (στα ελληνικά) και την 1η Ιουνίου (στα αγγλικά) στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων του ΑΠΘ και είναι ανοιχτή στο κοινό, με ελεύθερη είσοδο.

Website Security Test