Ο απολογισμός του έργου του Επιστημονικού Συμβουλίου για την τριετία 3/2014 – 3/2017, με αφορμή τη λήξη της θητείας του, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, κατά τη διάρκεια της 10ης Συνεδρίασης, από τον Πρόεδρο του ΕΣ καθηγητή Φίλιππο Αραβανόπουλο, ο οποίος κλείνοντας την παρουσίαση ευχαρίστησε τα μέλη, τη Διοίκηση του Οργανισμού, τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας, τη Διοικητική Υπηρεσία, τον Νομικό Σύμβουλο και τη γραμματέα του ΕΣ για την πολύτιμη συμβολή τους.

pptApologismos_ES_2014-2017.ppt

site pelekanoi

Στο 10ο διεθνές συνέδριο με θέμα: "κορμοράνοι, πελεκάνοι και ψάρια: ανταγωνισμός ή αρμονική συνύπαρξη;"  είναι συνδιοργανωτής το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μαζί με την πρώτη συνάντηση εργασίας της Ομάδας των ειδικών για τους πελεκάνους στο Ακριτοχώρι στο  εθνικό πάρκο λίμνης Κερκίνης.

Επισυνάπτεται:  pdf Αφίσα

" Η συμβολή των Ελληνικών βελτιωμένων ποικιλιών στην ανάπτυξη της σύγχρονης γεωργίας - γεωργία ακριβείας" είναι το θέμα της ανοιχτής συζήτησης που διοργανώνει το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών (ΙΒΚΦ) στη Λάρισα στο πλαίσιο της Agrothessaly. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18.00.

Επισυνάπτεται:  pdfΠρόσκληση

A3 Afisa Detrop

"Το δυναμικό του ελληνικού αμπελώνα: παρόν και μέλλον"  ήταν το θέμα της ημερίδας που συνδιοργάνωσε ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ με την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), την Εθνική Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και την εκπομπή της ΕΡΤ3 «AγροweeK».  Στην εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Detrop - Oenos 2017 παρευρέθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο  Δρ Π. Κανονίδης Δ/ντής Διεθνών & Βαλκανικών Σχέσεων του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, ο οποίος εκπροσώπησε την Υπουργό και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σ. Μάμαλης. Την ημερίδα συντόνισε  η Δημοσιογράφος Ν. Γεωργιοπούλου.

H ημερίδα μεταδόθηκε στην εκπομπή Αγροweek στις 11/03/2017 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας εδώ

Επισυνάπτονται:  pdfΠρόσκληση    Πρόγραμμα     Aφίσα 

Με μεγάλη επιτυχία ο  ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στο πλαίσιο της 10ης Zootechnia, διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο "Ελληνικές φυλές παραγωγικών ζώων  - Η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας", την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017. Στην ημερίδα απηύθυναν μεταξύ άλλων χαιρετισμό η Υφυπουργός Εσωτερικών και  Μακεδονίας - Θράκης κ.  Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ο Αντιπεριφεριάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κ. Μακεδονίας κ. Θ. Παπάς, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σ. Μάμαλης, ο Γεν. Δ/ντής της ΕΔΟΚ κ. Α. Γεωργούδης, ο Γεν. Δ/ντής Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ, κ. Θ. Αλεξανδρόπουλος.

Επισυνάπτονται:  

 jpgΠρόσκληση

jpgΠρόγραμμα Ημερίδας

Εισηγήσεις: 

Γκαρσέν Αθανάσιος
Γούλας Χρήστος
Ζαρόκωστα Ελένη
Παπαβασιλείου Παναγιώτης
Παπαχρήστου Θωμάς
Ρουστέμης Δημήτρης
Χριστοδούλου Βλαδίμηρος

Website Security Test