Ενημερωτική ημερίδα για θέματα σχετικά με τη "γεωργία ακριβείας" θα πραγματοποιηθεί την Tετάρτη 3 Μαΐου και ώρες 18:00 – 20:00, στο Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων.  

Επισυνάπτεται: pdfΔελτίο_Τύπου.pdf

kefalida katartisi

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020,  Μέτρο 01: Δράσεις Μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης, Δράση: 1.1.1: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Νέους Γεωργούς και Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις», ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ έχει αναλάβει την ευθύνη για την υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης, διάρκειας 150 ωρών,  για τους δικαιούχους του υπομέτρου 6.1 «Ενίσχυση Εκκίνησης Επιχείρησης για νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2014-2020, των οποίων οι πράξεις εντάχθηκαν στο πλαίσιο της 2ης Προκήρυξης του Μέτρου 112 «Ενισχύσεις για Νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2007 – 2013 και συνεχίζονται ως ανειλημμένες υποχρεώσεις στο ΠΑΑ 2014-2020.

elaiokomiaΕνημερωτική ημερίδα στην οποία θα παρουσιαστούν οι βασικές ενέργειες του έργου oLIVE CLIMA, που αφορά την εφαρμογή νέων καλλιεργητικών πρακτικών στην Ελαιοκομία με στόχο το μετριασμό των επιπτώσεων και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, διοργανώνει το Τμήμα Εδαφολογίας Αθηνών, του Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 9:00 π.μ. στο Τμήμα Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Επισυνάπτονται:  pdfΔελτίο Τύπου     Πρόγραμμα

 

Ο απολογισμός του έργου του Επιστημονικού Συμβουλίου για την τριετία 3/2014 – 3/2017, με αφορμή τη λήξη της θητείας του, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, κατά τη διάρκεια της 10ης Συνεδρίασης, από τον Πρόεδρο του ΕΣ καθηγητή Φίλιππο Αραβανόπουλο, ο οποίος κλείνοντας την παρουσίαση ευχαρίστησε τα μέλη, τη Διοίκηση του Οργανισμού, τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας, τη Διοικητική Υπηρεσία, τον Νομικό Σύμβουλο και τη γραμματέα του ΕΣ για την πολύτιμη συμβολή τους.

pptApologismos_ES_2014-2017.ppt

site pelekanoi

Στο 10ο διεθνές συνέδριο με θέμα: "κορμοράνοι, πελεκάνοι και ψάρια: ανταγωνισμός ή αρμονική συνύπαρξη;"  είναι συνδιοργανωτής το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μαζί με την πρώτη συνάντηση εργασίας της Ομάδας των ειδικών για τους πελεκάνους στο Ακριτοχώρι στο  εθνικό πάρκο λίμνης Κερκίνης.

Επισυνάπτεται:  pdf Αφίσα

Website Security Test