Συνάντηση με εκπροσώπους των μεγαλύτερων Super Markets όλης της χώρας πραγματοποιήθηκε στην κεντρική υπηρεσία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στην Αθήνα στις 14/06/2017. Σκοπός της συνάντησης που διοργάνωσε η Διεύθυνση Πιστοποίησης και Προδιαγραφών, ήταν η ενημέρωση για την οδηγία που δόθηκε στη χώρα μας σχετικά με τη χρήση των ενωσιακών συμβόλων στα ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα.

 

 

bkk5Την Κυριακή 11 Ιουνίου  πραγματοποιήθηκε στον Βαλκανικό Βοτανικό Κήπο Κρουσσίων το 16ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος με εκδηλώσεις αφιερωμένες στη σχέση του ανθρώπου με τα ελληνικά φυτά, στα προϊόντα μεταποίησής τους και στο φυσικό περιβάλλον γενικότερα.

aff2bΟι βασικές αρχές του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου για την Ανάπτυξη του κλάδου των Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών (ΑΦΦ) παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, από τον Υπουργό κ. Ε. Αποστόλου την Τετάρτη 31 Μαΐου.
Δώδεκα είναι οι ελληνικές ποικιλίες αρωματικών φυτών, όπως το τσάι του βουνού, η ρίγανη, το φασκόμηλο και το χαμομήλι, που προτείνονται από το «Στρατηγικό Σχέδιο Ανάπτυξης για την καλλιέργεια, επεξεργασία και εμπορία των Αρωματικών και Φαρμακευτικών φυτών στην Ελλάδα».
Το σχέδιο, έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΥΠΑΑΤ, ώστε να δεχθούν οι υπεύθυνοι της ομάδας εργασίας παρατηρήσεις, προτάσεις κ.λπ. επί του περιεχομένου του, ενώ περιλαμβάνει έναν οδηγό για τις ενδεικνυόμενες ανά περιοχή και γεωγραφική ζώνη ποικιλίες, με πλήρεις καλλιεργητικές οδηγίες ανά προϊόν.

                                                                                                                                 Διαβάστε εδώ όλο το Σχέδιο

Επικύρωση του από 14/06/2017 πρακτικού αξιολόγησης καθώς και των πινάκων αξιολόγησης των εγκεκριμένων και των απορριφθέντων υπευθύνων, που συνέταξε η αρμόδια επιτροπή, σε συνέχεια της υπ’ αριθμ. 19603/19-5-2017 πρόσκλησης ενδιαφέροντος για φυσικά πρόσωπα (εκτός του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ) για την σύναψη συμβάσεων μίσθωσης ιδιωτικού έργου υπευθύνων στα προγράμματα κατάρτισης, της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης.

pdfApofasi_25122_15-6-2017.pdf

pdfPraktiko_Epitropis_14-6-2017.pdf

xlsΠΙΝΑΚΕΣ_ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ_ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ.xls

 

Prosklisi

Η Ερευνητική Μονάδα GIS του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει στις 25 – 26 Μαΐου 2017, στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του ΓΠΑ,  το 2ο Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον.  

Ερευνητές από τον  ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου με προφορικές εισηγήσεις. 

Σκοπός του συνεδρίου είναι η χρήση τεχνολογιών GIS και χωρικής ανάλυσης στη χωρικά και χρονικά καθορισμένη ψηφιακή γεωργία και στην αντιμετώπιση σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων καθώς και η παρουσίαση των σύγχρονων προσπαθειών και τάσεων των εφαρμογών των Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων ΓΠΣ και της Χωρικής Ανάλυσης στην Γεωργία και στο Περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://gis2017.aua.gr

Επισυνάπτεται:  pdfProgramma.pdf  

 

Website Security Test