Το Τμήμα Προστασίας των Ζώων της Διεύθυνσης Προστασίας των Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών του ΥΠΑΑΤ σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, το Τμήμα Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, διοργανώνει σεμινάριο για την προστασία των χοίρων στις εκτροφές. 

ladi kai eliesΟ ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ είναι ο φορέας που θα απονέμει το Ελληνικό Σήμα στο εξαιρετικό παρθένο και παρθένο ελαιόλαδο, αλλά και στις επιτραπέζιες ελιές  σύμφωνα με τους δύο αντίστοιχους κανονισμούς που πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης και ορίζουν τους όρους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής μιας επιχείρησης στη διαδικασία για την απόκτησή του, όσο και το ετήσιο τέλος χρήσης τους. 

Blaxos Ouzounidou EFE

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ένωση Φυτωριούχων Ελλάδας (ΕΦΕ) συμμετείχαν ο Δ/νων Σύμβουλος κ. Αθαν. Βλάχος και η Δ/ντρια ανάπτυξης ερευνητικών και τεχνολογικών δραστηριοτήτων του ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Γ. Ουζουνίδου. Η ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 2 Ιουνίου στην Αθήνα. Κύριο θέμα της ημερίδας ήταν ο εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας, καθώς ο τομέας του γενετικού υλικού ρυθμίζεται ακόμα από τον Ν.1564/1985 και η δημιουργία βάσης συνεργασίας μεταξύ δημοσίου και ιδιωτών.

Το Τμήμα Γεωργικής Μηχανικής, ως Εργαστήριο Αναφοράς Επιθεωρήσεων του Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα 146 ελέγχους Σταθμών Επιθεώρησης Εξοπλισμού Εφαρμογής Γεωργικών Φαρμάκων (ΣΤΕΕΕΓΦ).
Για το μήνα Ιούνιο έχουν προγραμματιστεί οι ακόλουθοι έλεγχοι ΣΤΕΕΕΓΦ:
12-16/06/2017: Βοιωτία (αρ. πρωτ. αίτησης: 542/01.6.2017) και
                          Χαλκιδική (αρ. πρωτ. αίτησης: 442/02.5.2017)
26-27/06/2017: Λακωνία (αρ. πρωτ. αίτησης: 480/17.5.2017)
Τελευταία εβδομάδα Ιουνίου: Αττική (αρ. πρωτ. αίτησης: 178/01.3.2017).

 

Purcell KD DRAMAΤο Κέντρο - ΔΗΜΗΤΡΑ Δράμας επισκέφθηκε ο κ. Bryan Purcell, Crop Assessment Analyst of U.S.D.A (United States Department of Agriculture) για την Ευρώπη και τη Β. Αφρική.  Ο υπεύθυνος του Κέντρου - ΔΗΜΗΤΡΑ κ. Ά. Αναστασιάδης ενημέρωσε τον κ. Purcell για την κατάσταση της καλλιέργειας του ηλίανθου στη χώρα μας και στη συνέχεια επισκέφτηκαν αγρούς της περιοχής.

Website Security Test