Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ–ΔΗΜΗΤΡΑ, σε συνεργασία με το ΓΕΩΤΕΕ Ανατολικής Μακεδονίας, διοργανώνει την Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου και ώρα 11:00, ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Έλεγχοι ψεκαστικών μηχανημάτων».

Η ημερίδα θα υλοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης.

Η συμμετοχή είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Άνθιμο Αναστασιάδη, τηλ.: 25210 58175, e-mail:   

Επισυνάπτονται: pdfΔελτίο Τύπου pdfΠρόγραμμα pdfΑφίσσα

Το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών Λάρισας (Τμήμα Εδαφουδατικών Πόρων) διοργανώνει ενημερωτική  ημερίδα με θέμα: «Αειφορική Εντατικοποίηση της Γεωργίας: Μπορούμε με λιγότερο άζωτο -μεγαλύτερες αποδόσεις;» την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017.
Η ημερίδα που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου HORIZON 2020 "FATIMA"  θα ξεκινήσει στις 9.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ινστιτούτου (Θεοφράστου 1 Συνοικισμός Αβέρωφ) στη Λάρισα.

Επισυνάπτονται pdf Πρόγραμμα Ημερίδας    Πρόσκληση

 

georgia akriveias1Το Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσα διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Νέες Τεχνολογίες στη Σύγχρονη Γεωργία»,την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στις 9.00 π.μ, στις εγκαταστάσεις του (Σιδηροδρομικού Σταθμού 38, Νάουσα). Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον Δρ Θωμά Σωτηρόπουλo στο τηλέφωνο 23320- 41548

Επισυνάπτεται: pdf Δελτίο Τύπου

Η Τράπεζα Γενετικού Υλικού του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος DIVERSIFOOD, Η2020, διοργανώνει ημερίδα, την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με θέμα: «Ενισχύοντας την Βιοποικιλότητα των Καλλιεργειών στην Αγορά». 

Η ημερίδα διερευνά την υπάρχουσα κατάσταση καθώς και τις πρακτικές λύσεις που ωφελούν τη βιοποικιλότητα των καλλιεργειών σε επίσημες διαδικασίες και νομοθεσίες στη Βουλγαρία, Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα και παραδείγματα βέλτιστης πρακτικής από άλλα κράτη μέλη της ευρωζώνης. Συγκεντρώνει όλους τους παράγοντες που διαχειρίζονται τη βιοποικιλότητα των καλλιεργειών στην ευρύτερη περιοχή για να αναπτύξουν επιλογές και πρότυπα για προληπτική ρύθμιση και εφαρμογή. Η ημερίδα έχει ιδιαίτερη σημασία για τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, το προσωπικό των αρχών καταχώρισης-εγγραφήςποικιλιών και διακίνησης-εμπορίας σπόρων προς σπορά, των Τραπεζών Γενετικού Υλικού, των καλλιεργητών και παραγωγών φυτών, των ακαδημαϊκών και ερευνητών και των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον τομέα. Αντίστοιχες ημερίδες έχουν διεξαχθεί σε διάφορες περιοχές, χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων των πρόσφατων στο Βέλγιο, στη Φιλανδία, Αυστρία κ.λπ.

Η συμμετοχή σο σεμινάριο είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες πρέπει να εγγραφούν στέλνοντας την επισυναπτόμενη φόρμα εγγραφής στο:

Επισυνάπτονται: pdfProgramm.pdf  pdfDIVERSIFOOD.pdf docxRegistration_Form.docx

 

Αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Υπουργείου  Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε εσωτερική διαβούλευση το Σχέδιο Νόμου που αφορά την οργάνωση και λειτουργία του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ. Για να συμμετάσχετε με τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας πατήστε εδώ.

Η εσωτερική διαβούλευση επί του Σχεδίου Νόμου θα διαρκέσει μέχρι την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017. Μετά την επεξεργασία των σχολίων – προτάσεων που θα κατατεθούν, θα επακολουθήσει η καθιερωμένη Δημόσια Διαβούλευση επί του Τελικού κειμένου του Σχεδίου Νόμου.

 

Website Security Test