Το προϊόν «Veggie it»κατέκτησε την 1η θέση ανάμεσα σε δεκαέξι υποψηφιότητες στον 6ο Εθνικό Διαγωνισμό Οικολογικών - Καινοτόμων Προϊόντων Διατροφής ECOTROPHELIA 2016. Το προϊόν προέκυψε από τη συνεργασία του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ (Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων). Μέλη της ερευνητικής ομάδας ήταν από τον ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ οι Δρ Γεωργία Ουζουνίδου, Δρ Χρυσούλα Τάσσου, Δρ Νίκος Χωριανόπουλος και ο Ελευθέριος Ελευθεριάδης (ο οποίος ήταν και επιστημονικός υπεύθυνος του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ και δυστυχώς χάθηκε εν ώρα καθήκοντος), ενώ από το ΓΠΑ ο Επίκουρος Καθηγητής Παναγιώτης Σκανδάμης καθώς και οι μεταδιδάκτορες Ανθούλα Αργύρη, Όλγα Παπαδοπούλου και Αναστασία Καπετανάκου, η οποία είναι και η επιβλέπουσα της ομάδας των φοιτητών που συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό. Στη νικήτρια ομάδα συμμετείχαν οι υποψήφιοι διδάκτορες Ιφιγένεια Μακαρίτη, Νικόλαος Γριβοκωστόπουλος, Μαρία Γκερέκου, Δανάη Σιδεράκου και οι μεταπτυχιακοί φοιτητές Κατερίνα-Αίθρα Στεριώτη και Δήμητρα Ταγκούλη.

Το «Veggie it»είναι ένα γευστικό γεμιστό μπισκότο, υψηλής θρεπτικής αξίας, η οποία οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες και φυτικές ίνες. Επίσης, είναι ελεύθερο γλουτένης, ενώ παράλληλα η προσθήκη β-γλυκάνης από βρώμη συμβάλλει τόσο στη μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα όσο και στη βελτίωση της υγείας του γαστρεντερικού συστήματος. Η χρήση δε, επιπρόσθετης β-γλυκάνης από παραπροϊόντα μανιταριών, η ανακυκλώσιμη συσκευασία του και η σταθερότητά του (μη ανάγκη ψύξης) αναδεικνύουν τον οικολογικό του χαρακτήρα. 
Βασικός σκοπός του διαγωνισμού ECOTROPHELIA είναι να υποστηρίξει νέους Έλληνες φοιτητές, που ασχολούνται με την επιστήμη των τροφίμων και στο διαγωνισμό συμμετείχαν ομάδες φοιτητών από τα ισχυρότερα Πανεπιστημιακά Τμήματα της Ελληνικής Επικράτειας, με στόχο την ανάδειξη προϊόντων που συνδυάζουν καινοτομία, οικολογικό χαρακτήρα, ποιότητα, διαθρεπτική αξία, αλλά και ανταγωνιστικό κόστος, μέσω επιχειρηματικών σχεδίων και στρατηγικών προώθησης των προτεινόμενων προϊόντων στην παγκόσμια αγορά. Η αξιολόγηση των τεχνικών φακέλων και η γευστική δοκιμή των προϊόντων πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες-στελέχη επιχειρήσεων Τροφίμων, Καθηγητές Πανεπιστημίου και γενικότερα ειδικούς σε θέματα διατροφής με πολυετή πείρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η αντικειμενικότητα και το αδιάβλητο της διαδικασίας.
Ο διαγωνισμός ECOTROPHELIA διεξάγεται σε δύο επίπεδα. Πρώτα σε εθνικό, όπου ο κάθε Σύνδεσμος Βιομηχανιών Τροφίμων διοργανώνει το διαγωνισμό στη χώρα του για την ανάδειξη της καλύτερης ομάδας. Στην Ελλάδα η τελετή βράβευσης των νικητών πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016 στην Αίγλη Ζαππείου. Σε δεύτερο επίπεδο, η νικήτρια ομάδα του εθνικού διαγωνισμού θα παρουσιάσει το προϊόν της, μαζί με τους αντίστοιχους νικητές άλλων 15 ευρωπαϊκών χωρών στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών «SIAL» στο Παρίσι, στις 16-20/10/2016.