Υπηρεσίες | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Τι προσφέρουμεDNA trofima

Φυσικοχημικές αναλύσεις τροφίμων

Προσδιορισμός πρόσθετων και επιμολυντών σε τρόφιμα:

  • Ωχρατοξίνη Α σε τρόφιμα με υγρή χρωματογραφία (HPLC /FLD)
  • Πατουλίνη σε τρόφιμα με υγρή χρωματογραφία (HPLC / DAD)
  • Βενζοϊκό και σορβικό οξύ σε τρόφιμα με υγρή χρωματογραφία (HPLC /DAD)
  • Θειώδες οξύ σε τρόφιμα (μέθοδος απόσταξης)

Αναλύσεις διαθρεπτικής επισήμανσης:

  • Υγρασία – Τέφρα σε τρόφιμα
  • Λιπαρά σε τρόφιμα Πρωτεΐνες σε τρόφιμα με Kjeldahl 
  • Σάκχαρα ανάγοντα / ιμβερτοποιήμενα σε τρόφιμα με Lane Eynon
  • Προφίλ σακχάρων με υγρή χρωματογραφία (HPLC/RID)
  • Προφίλ λιπαρών οξέων σε τρόφιμα με αέρια χρωματογραφία (GC/ FID)
  • Διαιτητικές ίνες με σταθμικήμέθοδο
  • Αλάτι (μέθοδος Mohr)

Ιχνοστοιχεία:

  • K, Na, Ca, Mg, Cu, Fe (Flame AAS)

Διάφορες αναλύσεις:

  • Προφίλ οργανικών οξέων (Κιτρικό, γαλακτικό, οξικό, τρυγικό οξύ) με HPLC /DAD
  • Ασκορβικό οξύ με ογκομετρική μέθοδο
  • Νιτρικά & Νιτρώδη με φασματοφωτομετρία
  • Υγρασία, Αγωγιμότητα και ελεύθερη οξύτητα σε μέλια και σιρόπια
  • Διαστάση, προλίνη σε μέλια και σιρόπια με φασματοφωτομετρία
  • HMF σε μέλια και σιρόπια (HPLC /DAD)
  • Οξύτητα, Αριθμός Υπεροξειδίων σε έλαια και λιπαρές ύλες
  • Φασματοφωτομετρικοί Δείκτες Κ270, Κ232 σε έλαια και λιπαρές ύλες
  • Προσδιορισμός στεβιοσίδης σε φύλλα του φυτού stevia (HPLC /DAD)

Μικροβιολογικές αναλύσεις τροφίμων

Μέθοδοι καταμέτρησης:

  • Ολική Μεσόφιλη Χλωρίδα (ΟΜΧ)
  • Ζύμες – Μύκητες
  • Γαλακτικά βακτήρια
  • Εντεροβακτήρια (Enterobacteriaceae)
  • Κολοβακτηρίδια (Coliforms)
  • Escherichia cοli
  • Pseudomonas spp.
  • Θειοαναγωγικά κλωστρίδια
  • Clostridium spp.
  • Bacillus cereus 
  • Staphylococcus aureus

Μέθοδοι ανίχνευσης:

  • Salmonella spp.
  • Listeria spp. 
  • Listeria monocytogenes
  • Aeromonas spp.
  • Campylobacter spp. 
  • Βακτηριολογικός έλεγχος ενκυτιωμένων

Μικροβιολογικός έλεγχος σε νερά:

  • ΟΜΧ 22 οC
  • OMX 37 οC
  • Total coliforms
  • Escherichia coli
  • feacal streptococci (Enterococcus)
  • Pseudomonas aeruginosa

Διαπιστευμένες δοκιμές και πρότυπες που χρησιμοποιούνται:

  • Salmonella spp. Σε τρόφιμα (ISO 6579, 4η εκδ. 2002-07-15 /Cor.1:2004)
  • Listeria monocytogenes σε τρόφιμα (ISO 11290-1:1996/Amnd1:2004) 
  • Campylobacter spp. σε τρόφιμα (ISO 10272-1, 1η εκδ. 2006-01-15)
  • Βακτηριολογικός έλεγχος ενκυτιωμένων (FDA ΒΑΜ 2001, Chapt. 21A)

Οργανοληπτικός έλεγχος τροφίμων

  • Οργανοληπτική αξιολόγηση τροφίμων
  • Οργανοληπτική αξιολόγηση επιτραπέζιας ελιάς

Αναλύσεις γενετικής ταυτοποίησης

  • Ποιοτική ανίχνευση γενετικών τροποποιήσεων σε σπόρους σποράς και άλευρα με τη χρήση PCR και των εξειδικευμένων εκκινητών 35S, Nos.
  • Γενετική ταυτοποίηση ποικιλιών με χρήση γενετικών δεικτών (SSR, RAPDs).

Τεχνικές συμβουλές, μελέτες και αναλύσεις καλλιέργειας μανιταριών

  • Παροχή τεχνικών συμβουλών μανιταριών
  • Εκπαίδευση στην καλλιέργεια μανιταριών
  • Εκπόνηση τεχνικής μελέτης κάθετης μονάδας μανιταριών Agaricus
  • Εκπόνηση τεχνικής μελέτης δορυφορικής μονάδας μανιταριών Pleurotus ή άλλων μανιταριών
  • Τεχνική αξιολόγηση μελέτης μονάδας μανιταριών
  • Εργαστηριακές αναλύσεις υποστρωμάτων, εμβολίου (σπόρου) ή μανιταριών
  • Παρασκευή υποστρωμάτων ή εμβολίου (σπόρου) ή παραγωγή μανιταριών
  • Πραγματογνωμοσύνη ή επίλυση προβλημάτων παραγωγής σε μονάδα μανιταριών

Χημικές & μικροβιολογικές αναλύσεις γλευκών, οίνων & αποσταγμάτων

  • Χημικές αναλύσεις 
  • Μικροβιολογικές αναλύσεις
  • Πακέτο αναλύσεων για γλεύκος
  • Πακέτο αναλύσεων για οίνο
  • Αξιολόγηση στελεχών βάση οινολογικών κριτηρίων: απόδοση σε αιθανόλη, παραγωγή οξικού οξέος, γλυκερίνης, πτητικών φαινολών και ενζύμων, εύρος-βέλτιστη θερμοκρασία ανάπτυξης, χαρακτήρες «killer», «flocculation» και βιοχημικό προφίλ
  • Μελέτη κινητικής ζυμώσεων (αλκοολική, μηλικογαλακτική, οξική)

 

Πού απευθυνόμαστε 

  • Βιομηχανίες τροφίμων
  • Περιφερειακά Κέντρα Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου (ΥΠΑΑΤ)
  • ΕΦΕΤ
  • ΚΕΠΥΕΛ

 

Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων, Αθήνα

Στοιχεία επικοινωνίαςΔιεύθυνση: Σοφ. Βενιζέλου 1, Λυκόβρυση 141 23, Αθήνα | τηλ.: 210 2845940 | Fax: 210 2840740 | e-mail websitewww.itap-nagref.gr/

Εκτύπωση

Τμήμα Γάλακτος, Ιωάννινα

Στοιχεία επικοινωνίας: Διεύθυνση: Εθνικής Αντιστάσεως 3, Κατσικά, 452 21, Ιωάννινα | τηλ.: 26510 94780 | e-mail | website: -

Εκτύπωση