Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

 

Prosklisi

Η Ερευνητική Μονάδα GIS του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει στις 25 – 26 Μαΐου 2017, στο Συνεδριακό Αμφιθέατρο του ΓΠΑ,  το 2ο Συνέδριο Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων και Χωρικής Ανάλυσης στη Γεωργία και στο Περιβάλλον.  

Ερευνητές από τον  ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ θα συμμετάσχουν στις εργασίες του συνεδρίου με προφορικές εισηγήσεις. 

Σκοπός του συνεδρίου είναι η χρήση τεχνολογιών GIS και χωρικής ανάλυσης στη χωρικά και χρονικά καθορισμένη ψηφιακή γεωργία και στην αντιμετώπιση σημαντικών περιβαλλοντικών προβλημάτων καθώς και η παρουσίαση των σύγχρονων προσπαθειών και τάσεων των εφαρμογών των Γεωγραφικών Πληροφοριακών Συστημάτων ΓΠΣ και της Χωρικής Ανάλυσης στην Γεωργία και στο Περιβάλλον.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα: http://gis2017.aua.gr

Επισυνάπτεται:  pdfProgramma.pdf  

 

Ενημερωτική ημερίδα για θέματα σχετικά με τη "γεωργία ακριβείας" θα πραγματοποιηθεί την Tετάρτη 3 Μαΐου και ώρες 18:00 – 20:00, στο Τμήμα Φυλλοβόλων Οπωροφόρων Δένδρων Νάουσας του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων.  

Επισυνάπτεται: pdfΔελτίο_Τύπου.pdf

Ολοκληρώθηκαν οι μετρήσεις περιεκτικότητας σε τετραϋδροκανναβινόλη (THC) των ποικιλιών κάνναβης του είδους Cannabis sativa L. που καλλιεργήθηκαν το 2016 στις περιοχές της Βοιωτίας, της Εύβοιας, των Χανίων και του Έβρου από το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων (ΙΓΒΦΠ) του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ.

Επισυνάπτεται:  pdfΔελτίο Τύπου   

 

FETA cheese

Ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ πρόκειται να υποβάλει πρόταση για έγκριση συμμετοχής  σε δύο  συγχρηματοδοτούμενα από την ΕΕ  προγράμματα  στις 20 Απριλίου 2017 που αφορούν  την προβολή -  προώθηση της Φέτας στην εσωτερική αγορά και σε Τρίτες Χώρες και καλεί, όσους φορείς  επιθυμούν να συμμετάσχουν στο εταιρικό σχήμα  να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους μέχρι την Παρασκευή 7 Απριλίου.

pdfΔελτίο Τύπου  

 

elaiokomiaΕνημερωτική ημερίδα στην οποία θα παρουσιαστούν οι βασικές ενέργειες του έργου oLIVE CLIMA, που αφορά την εφαρμογή νέων καλλιεργητικών πρακτικών στην Ελαιοκομία με στόχο το μετριασμό των επιπτώσεων και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή, διοργανώνει το Τμήμα Εδαφολογίας Αθηνών, του Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 14 Μαρτίου στις 9:00 π.μ. στο Τμήμα Ελαίας και Οπωροκηπευτικών Καλαμάτας του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ.

Επισυνάπτονται:  pdfΔελτίο Τύπου     Πρόγραμμα

 

site pelekanoi

Στο 10ο διεθνές συνέδριο με θέμα: "κορμοράνοι, πελεκάνοι και ψάρια: ανταγωνισμός ή αρμονική συνύπαρξη;"  είναι συνδιοργανωτής το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί μαζί με την πρώτη συνάντηση εργασίας της Ομάδας των ειδικών για τους πελεκάνους στο Ακριτοχώρι στο  εθνικό πάρκο λίμνης Κερκίνης.

Επισυνάπτεται:  pdf Αφίσα

" Η συμβολή των Ελληνικών βελτιωμένων ποικιλιών στην ανάπτυξη της σύγχρονης γεωργίας - γεωργία ακριβείας" είναι το θέμα της ανοιχτής συζήτησης που διοργανώνει το Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών (ΙΒΚΦ) στη Λάρισα στο πλαίσιο της Agrothessaly. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 18.00.

Επισυνάπτεται:  pdfΠρόσκληση

A3 Afisa Detrop

"Το δυναμικό του ελληνικού αμπελώνα: παρόν και μέλλον"  ήταν το θέμα της ημερίδας που συνδιοργάνωσε ο ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ με την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ), την Εθνική Διεπαγγελματική Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ) και την εκπομπή της ΕΡΤ3 «AγροweeK».  Στην εκδήλωση  που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Detrop - Oenos 2017 παρευρέθησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιάννης Τσιρώνης, ο  Δρ Π. Κανονίδης Δ/ντής Διεθνών & Βαλκανικών Σχέσεων του Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, ο οποίος εκπροσώπησε την Υπουργό και ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σ. Μάμαλης. Την ημερίδα συντόνισε  η Δημοσιογράφος Ν. Γεωργιοπούλου.

H ημερίδα μεταδόθηκε στην εκπομπή Αγροweek στις 11/03/2017 και μπορείτε να την παρακολουθήσετε πατώντας εδώ

Επισυνάπτονται:  pdfΠρόσκληση    Πρόγραμμα     Aφίσα 

afiasa jpgΗμερίδα για τα εντομολογικά προβλήματα διοργανώνει το Κέντρο "ΔΗΜΗΤΡΑ" Δράμας σε συνεργασία με τη ΔΑΟΚ της ΠΕ Δράμας και το ΓΕΩΤΕΕ παράρτημα Ανατολικής Μακεδονίας, στη Δράμα.

Επισυνάπτονται:  pdfΔελτίο Τύπου      Πρόγραμμα   Αφίσα

Την πρώτη ετήσια ημερίδα με θέμα: «Ποιότητα Ελληνικού Βαμβακιού» διοργανώνουν το  Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών -Εθνικό Κέντρο Ποιοτικού Ελέγχου Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος και η Διεπαγγελματική Οργάνωση Βάμβακος,  την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017 στις  10:30 π.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Εθνικού Κέντρου Ταξινόμησης Βάμβακος στην Καρδίτσα (1ο χλμ. Καρδίτσας - Μητρόπολης).

Επισυνάπτονται:  pdfΔελτίο Τύπου      Πρόγραμμα    Πρόσκληση

Το Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Έρευνας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας πραγματοποιεί ημερίδα στο πλαίσιο του έργου LIFE+  "Εφαρμογή νέων καλλιεργητικών πρακτικών στην ελαιοκομία με στόχο τον περιορισμό της κλιματικής αλλαγής και την προσαρμογή στις νέες κλιματικές συνθήκες" (oLIVE CLIMA).

Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής: Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 17.00 / Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων (πρώην Αίθουσα ΚΕΓΕ) / Αργαλαστή Δήμου Νοτίου Πηλίου

pdfDeltio_Tipou_oLIVECLIMA.pdf

pptxAfisa_oLIVECLIMA.pptx

pdfProgramma_oLIVECLIMA.pdf

 

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ Απολογιστική Εκδήλωση του Προγράμματος "Πρακτική Άσκηση Φοιτητών ΑΠΘ" ακαδημαϊκού έτους 2015-2016.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκε ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δασικών Ερευνών Δρ Θ. Παπαχρήστου ως επόπτης καλύτερης Πρακτικής Άσκησης, έπειτα από πρόταση του Τμήματος Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του ΑΠΘ.

pdfProsklisi_praktiki_askisi.pdf