Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

ELGO 2016b

                                                                       Αθήνα, 9 Μαϊου 2017

                                                                       Α.Π.: 18574                          

 

Γραφείο Διοίκησης &                                                         Προς: Όλους τους εργαζομένους στον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

Γραμματείας ΔΣ

 

 

Θέμα: Σχετικά με τον Κανονισμό Προσωπικού του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Η Διοίκηση του Οργανισμού, όπως είναι γνωστό, σε αναμονή της απάντησης από το εποπτεύον Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ) στην αριθμ. 03 απόφαση της 90ης/2-5-2017 Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου με θέμα «Συζήτηση επί του σχεδίου Κανονισμού Προσωπικού του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ», είχε αλλεπάλληλες συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου.

Η ενημέρωση που είχαμε από το ΥΠΑΑΤ ήταν η εξής:

  1. Ο Κανονισμός Προσωπικού και οι Διαδικασίες Αξιολόγησης και Απόδοσης Διευθυντικών Στελεχών μπορούν να προχωρήσουν, είτε με την έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) στην οποία μπορούν να τροποποιηθούν και άρθρα των προηγούμενων ΚΥΑ του Οργανισμού, που μας δεσμεύουν σήμερα, είτε με απόφαση του ΔΣ που θα δημοσιευθεί στην εφημερίδα των ΔΕΚΟ.
  2. Για το εάν μπορεί ο Κανονισμός Προσωπικού να καταρτιστεί και να υπογραφεί με τη νομική μορφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας θα σταλεί ερώτημα από την ηγεσία του Υπουργείου προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους για να αποφανθεί σχετικά.

Η Διοίκηση του Οργανισμού στην προσεχή συνεδρίαση του ΔΣ στις 11.5.2017 θα εισαγάγει εκ νέου ως θέμα τον Κανονισμό Προσωπικού και τις Διαδικασίες Αξιολόγησης και Απόδοσης Διευθυντικών Στελεχών προκειμένου να ληφθεί σχετική απόφαση με βάση αυτά τα δεδομένα ώστε το δυνατόν συντομότερα να τεθούν σε εφαρμογή τα ανωτέρω.

Σημειώνεται ότι, ο Οργανισμός έχει αναλάβει σημαντικές υποχρεώσεις υψηλού οικονομικού μεγέθους και ασφυκτικών προθεσμιών. Οι υποχρεώσεις αυτές δημιουργούν αυξημένες ευθύνες για την υλοποίηση των αναληφθέντων προγραμμάτων και την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος τόσο για τη Διοίκηση όσο και για τους εργαζόμενους.

Ως εκ τούτου η μορφή αγώνα που έχει επιλεγεί από το ΔΣ του ΣΥΛΕΕΓΟ, η οποία είναι αυθαίρετη, καταχρηστική και στερείται νομιμότητας, θέτει τη Διοίκηση του Οργανισμού προ των ευθυνών της ώστε να λάβει όλα τα αναγκαία νόμιμα διοικητικά μέτρα για να εξασφαλίσει τη λειτουργία του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ.

Οφείλουν όλοι οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων των Διευθυντικών στελεχών, να βρίσκονται στις θέσεις εργασίας τους και να διεκπεραιώνουν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα. Σε κάθε περίπτωση οι εντολές του ΔΣ του ΣΥΛΛΕΓΟ δεν υποκαθιστούν την διοικητική λειτουργία του Οργανισμού και τις υπηρεσιακές σας υποχρεώσεις.

Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων σας δεν μπορεί να ασκηθεί με τρόπους μη προβλεπόμενους από τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να ζητείτε από τη διοίκηση του Οργανισμού να παραβεί την ισχύουσα νομοθεσία προκειμένου να ικανοποιήσει το σύνολο των προτάσεων που έχουν κατατεθεί από το ΣΥΛΕΕΓΟ ή να αποδεχτεί μορφές θεσμοθέτησης του κανονισμού οι οποίες δεν εδράζονται στο νομικό μας πλαίσιο.

Επί της ουσίας του κανονισμού έχει υπάρξει συμφωνία στη μεγάλη πλειοψηφία των άρθρων του και μπορεί άμεσα να εφαρμοστεί.

 

    Ο Διευθύνων Σύμβουλος                                                      Ο Πρόεδρος του ΔΣ

          Αθανάσιος Βλάχος                                                           Γεώργιος Καρέτσος

kefalida katartisi

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020,  Μέτρο 01: Δράσεις Μετάδοσης Γνώσεων και Ενημέρωσης, Δράση: 1.1.1: «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Νέους Γεωργούς και Μικρές Γεωργικές Εκμεταλλεύσεις» , ο ΕΛ.Γ.Ο. «ΔΗΜΗΤΡΑ» έχει αναλάβει την ευθύνη για την υλοποίηση Προγραμμάτων Κατάρτισης, διάρκειας 150 ωρών,  για τους δικαιούχους του υπομέτρου 6.1 «Ενίσχυση Εκκίνησης Επιχείρησης για νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2014-2020, των οποίων οι πράξεις εντάχθηκαν στο πλαίσιο της 2ης Προκήρυξης του Μέτρου 112 «Ενισχύσεις για Νέους Γεωργούς» του ΠΑΑ 2007 – 2013 και συνεχίζονται ως ανειλημμένες υποχρεώσεις στο ΠΑΑ 2014-2020.

Ο απολογισμός του έργου του Επιστημονικού Συμβουλίου για την τριετία 3/2014 – 3/2017, με αφορμή τη λήξη της θητείας του, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, κατά τη διάρκεια της 10ης Συνεδρίασης, από τον Πρόεδρο του ΕΣ καθηγητή Φίλιππο Αραβανόπουλο, ο οποίος κλείνοντας την παρουσίαση ευχαρίστησε τα μέλη, τη Διοίκηση του Οργανισμού, τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας, τη Διοικητική Υπηρεσία, τον Νομικό Σύμβουλο και τη γραμματέα του ΕΣ για την πολύτιμη συμβολή τους.

pptApologismos_ES_2014-2017.ppt

To Joint Meeting of IUFRO WPs 7.03.05 & 7.03.10 (International Union οf Forest Research Organizations, Working Parties 7.03.05 & 7.03.10), με θέμα «Δασικά έντομα και παθογόνα σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον: Οικολογία, Παρακολούθηση & Γενετική» θα διεξαχθεί στις 11-15 Σεπτεμβρίου 2017 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

IUFRO2017 W200xH200

Με μεγάλη επιτυχία ο  ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στο πλαίσιο της 10ης Zootechnia, διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο "Ελληνικές φυλές παραγωγικών ζώων  - Η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας", την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017. Στην ημερίδα απηύθυναν μεταξύ άλλων χαιρετισμό η Υφυπουργός Εσωτερικών και  Μακεδονίας - Θράκης κ.  Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ο Αντιπεριφεριάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κ. Μακεδονίας κ. Θ. Παπάς, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σ. Μάμαλης, ο Γεν. Δ/ντής της ΕΔΟΚ κ. Α. Γεωργούδης, ο Γεν. Δ/ντής Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ, κ. Θ. Αλεξανδρόπουλος.

Επισυνάπτονται:  

 jpgΠρόσκληση

jpgΠρόγραμμα Ημερίδας

Εισηγήσεις: 

Γκαρσέν Αθανάσιος
Γούλας Χρήστος
Ζαρόκωστα Ελένη
Παπαβασιλείου Παναγιώτης
Παπαχρήστου Θωμάς
Ρουστέμης Δημήτρης
Χριστοδούλου Βλαδίμηρος

Με εξαιρετική επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή γεωπόνων, παραγωγών, εκπροσώπων φορέων, εταιρειών και σπουδαστών, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Κλωστική κάνναβη – Καλλιέργεια – Προοπτικές» την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το  ΙΕΛΥΑ/ Εργαστήριο Ελαιολάδου Μυτιλήνης και  την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "ΜΟΔΟΥΣΑ",  με ομιλήτριες την κ. Ε. Κουζούμη, υπεύθυνη Εργαστηρίου Ελαιολάδου Μυτιλήνης του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ  και την κ. Β. Βανδέρα χημικό, εξωτερική συνεργάτιδα του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12/10/2016 στις εγκαταστάσεις της  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "ΜΟΔΟΥΣΑ".

afisa ierapetra1Το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων (πρώην Ινστιτούτο Εγγείων Βελτιώσεων) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο "Ποιότητα εδαφοϋδατικών πόρων στη λεκάνη Ιεράπετρας και αγροτική παραγωγή" την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:30 στη Δημοτική Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στην Ιεράπετρα. 

Συνδιοργανωτές της Ημερίδας είναι η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ο Δήμος Ιεράπετρας και ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας.

 

 

 

pdfProgramma_Ierapetra.pdf

Afisa Filiatra1Το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων (πρώην Ινστιτούτο Εγγείων Βελτιώσεων) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο "Ποιότητα εδαφοϋδατικών πόρων στη λεκάνη Τριφυλίας και αγροτική παραγωγή" την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:30 στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών. 

Συνδιοργανωτές της Ημερίδας είναι η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, ο Δήμος Τριφυλίας, ο Σύλλογος Γεωπόνων Τριφυλίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

 

 

pdfProsklisi_kai_Programma_Filiatra.pdf

Στον κατάλογο με τα ΠΟΠ - ΠΓΕ ελληνικά προϊόντα προστέθηκε η Φάβα ΦενεούΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 14.09.2016 την καταχώρισή της στο Μητρώο Προστατευόμενων Ενδείξεων. Η  Φάβα Φενεού αποτελεί το 104ο ελληνικό προϊόν, που είναι εγγεγραμμένο στο σχετικό Μητρώο. Η Ελλάδα, όσον αφορά τον αριθμό καταχωρισμένων προϊόντων, βρίσκεται στην 5η θέση  με 104 προϊόντα, με πρώτη την Ιταλία (285), δεύτερη τη Γαλλία (233), τρίτη την Ισπανία (193) και τέταρτη την Πορτογαλία (137).