Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Ο απολογισμός του έργου του Επιστημονικού Συμβουλίου για την τριετία 3/2014 – 3/2017, με αφορμή τη λήξη της θητείας του, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, κατά τη διάρκεια της 10ης Συνεδρίασης, από τον Πρόεδρο του ΕΣ καθηγητή Φίλιππο Αραβανόπουλο, ο οποίος κλείνοντας την παρουσίαση ευχαρίστησε τα μέλη, τη Διοίκηση του Οργανισμού, τη Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Έρευνας, τη Διοικητική Υπηρεσία, τον Νομικό Σύμβουλο και τη γραμματέα του ΕΣ για την πολύτιμη συμβολή τους.

pptApologismos_ES_2014-2017.ppt

To Joint Meeting of IUFRO WPs 7.03.05 & 7.03.10 (International Union οf Forest Research Organizations, Working Parties 7.03.05 & 7.03.10), με θέμα «Δασικά έντομα και παθογόνα σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον: Οικολογία, Παρακολούθηση & Γενετική» θα διεξαχθεί στις 11-15 Σεπτεμβρίου 2017 στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας – Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη.

IUFRO2017 W200xH200

Με μεγάλη επιτυχία ο  ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ στο πλαίσιο της 10ης Zootechnia, διοργάνωσε ημερίδα με τίτλο "Ελληνικές φυλές παραγωγικών ζώων  - Η συμβολή τους στην ανάπτυξη της κτηνοτροφίας", την Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017. Στην ημερίδα απηύθυναν μεταξύ άλλων χαιρετισμό η Υφυπουργός Εσωτερικών και  Μακεδονίας - Θράκης κ.  Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ο Αντιπεριφεριάρχης Αγροτικής Οικονομίας Κ. Μακεδονίας κ. Θ. Παπάς, ο Πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ κ. Σ. Μάμαλης, ο Γεν. Δ/ντής της ΕΔΟΚ κ. Α. Γεωργούδης, ο Γεν. Δ/ντής Κτηνιατρικής του ΥΠΑΑΤ, κ. Θ. Αλεξανδρόπουλος.

Επισυνάπτονται:  

 jpgΠρόσκληση

jpgΠρόγραμμα Ημερίδας

Εισηγήσεις: 

Γκαρσέν Αθανάσιος
Γούλας Χρήστος
Ζαρόκωστα Ελένη
Παπαβασιλείου Παναγιώτης
Παπαχρήστου Θωμάς
Ρουστέμης Δημήτρης
Χριστοδούλου Βλαδίμηρος

Με εξαιρετική επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή γεωπόνων, παραγωγών, εκπροσώπων φορέων, εταιρειών και σπουδαστών, πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο «Κλωστική κάνναβη – Καλλιέργεια – Προοπτικές» την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2016 στο Αμφιθέατρο του Ινστιτούτου Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων, στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το  ΙΕΛΥΑ/ Εργαστήριο Ελαιολάδου Μυτιλήνης και  την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "ΜΟΔΟΥΣΑ",  με ομιλήτριες την κ. Ε. Κουζούμη, υπεύθυνη Εργαστηρίου Ελαιολάδου Μυτιλήνης του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ  και την κ. Β. Βανδέρα χημικό, εξωτερική συνεργάτιδα του ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12/10/2016 στις εγκαταστάσεις της  ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "ΜΟΔΟΥΣΑ".

afisa ierapetra1Το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων (πρώην Ινστιτούτο Εγγείων Βελτιώσεων) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο "Ποιότητα εδαφοϋδατικών πόρων στη λεκάνη Ιεράπετρας και αγροτική παραγωγή" την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:30 στη Δημοτική Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη στην Ιεράπετρα. 

Συνδιοργανωτές της Ημερίδας είναι η Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, ο Δήμος Ιεράπετρας και ο ΤΟΕΒ Ιεράπετρας.

 

 

 

pdfProgramma_Ierapetra.pdf

Afisa Filiatra1Το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων (πρώην Ινστιτούτο Εγγείων Βελτιώσεων) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει Ημερίδα με τίτλο "Ποιότητα εδαφοϋδατικών πόρων στη λεκάνη Τριφυλίας και αγροτική παραγωγή" την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 18:30 στο Φουρναράκειο Πνευματικό Κέντρο Φιλιατρών. 

Συνδιοργανωτές της Ημερίδας είναι η  Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, ο Δήμος Τριφυλίας, ο Σύλλογος Γεωπόνων Τριφυλίας και ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών.

 

 

pdfProsklisi_kai_Programma_Filiatra.pdf

Στον κατάλογο με τα ΠΟΠ - ΠΓΕ ελληνικά προϊόντα προστέθηκε η Φάβα ΦενεούΗ Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε στις 14.09.2016 την καταχώρισή της στο Μητρώο Προστατευόμενων Ενδείξεων. Η  Φάβα Φενεού αποτελεί το 104ο ελληνικό προϊόν, που είναι εγγεγραμμένο στο σχετικό Μητρώο. Η Ελλάδα, όσον αφορά τον αριθμό καταχωρισμένων προϊόντων, βρίσκεται στην 5η θέση  με 104 προϊόντα, με πρώτη την Ιταλία (285), δεύτερη τη Γαλλία (233), τρίτη την Ισπανία (193) και τέταρτη την Πορτογαλία (137).

 

Η προθεσμία υποβολής δήλωσης περιουσιακής κατάστασης έτους 2016 ξεκινά την 1η Οκτωβρίου 2016 και λήγει την 31η Δεκεμβρίου 2016. Καλούνται οι υπόχρεοι να υποβάλουν τις δηλώσεις τους εντός της ανωτέρω προθεσμίας. 

pdfAnakoinosi_imerominion_gia_periousiaki_katastasi.pdf

Νέα σελίδα στην εφαρμοσμένη αγροτική έρευνα στη Δυτική Ελλάδα ανοίγει μετά την υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας στις 29 Ιουλίου μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (Ινστιτούτο Βιομηχανικών και Κτηνοτροφικών Φυτών-Τμήμα Φυτοπροστασίας Πατρών).