Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Το Κέντρο «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Π.Ε. Δράμας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «ΟΙΚΟΤΕΧΝΙΑ – εργαλείο αγροτικής ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας»,

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Οκτωβρίου και ώρα 11:00, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας (πρώην ΚΕΓΕ), στο 5ο χλμ. Δράμας-Θεσσαλονίκης.

Εισηγητές της εκδήλωσης είναι η κ. Δ.  Κυπριτσή και η κ. Μ. Κωνσταντινίδου, από τη ΔΑΟΚ της Π.Ε. Δράμας. Στη συνέχεια οικοτέχνες του Ν. Δράμας θα καταθέσουν εμπειρίες, προτάσεις και προβληματισμούς ενώ στο τέλος θα γίνει παρουσίαση καλών πρακτικών (case studies) από οικοτέχνες του νομού. Παράλληλα, καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα λειτουργήσει έκθεση αγροδιατροφικών προϊόντων (χυμοί, σάλτσες, τουρσιά, μέλι, τυριά, βότανα, όσπρια), που παρασκευάζουν οι οικοτεχνικές μονάδες του ν. Δράμας.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι αφενός η πληρέστερη ενημέρωση για το πρόγραμμα της Οικοτεχνίας, η προώθηση του οποίου μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου και αφετέρου η βελτίωση της λειτουργίας των οικοτεχνικών μονάδων μέσω της ανταλλαγής εμπειριών, σκέψεων και προτάσεων, που θα καταθέσουν οι οικοτέχνες. Η λειτουργία της έκθεσης αναδεικνύει την ποιότητα και διατροφική αξία των προϊόντων της Οικοτεχνίας και συνάμα τα καθιστά ευρύτερα γνωστά στο καταναλωτικό κοινό, που αναζητά υγιεινά, ασφαλή και ποιοτικά τρόφιμα.

Η συμμετοχή του κοινού είναι ελεύθερη. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον προϊστάμενο του Κέντρου «ΔΗΜΗΤΡΑ» Δράμας, κ. Άνθιμο Αναστασιάδη, τηλ.: 25210 58175, e-mail:   

 

pdfΔελτίο Τύπου   jpgΠρόσκληση  jpgΠρόγρραμμα