Ενημέρωση | ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ

Το Ινστιτούτο Κτηνιατρικών Ερευνών Θεσσαλονίκης του EΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει επιστημονικό συνέδριο στις εγκαταστάσεις του Μεσογειακού Αγρονομικού Ινστιτούτου Χανίων στις 11-13 Σεπτεμβρίου 2017 στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής Δράσης COST με τίτλο “European Network of Neglected Vector and Vector Borne Diseases”  (EurNegVeg).

 Το πρόγραμμα αυτό αφορά τα νοσήματα των ζώων αλλά και του ανθρώπου π.χ. καταρροϊκός πυρετός του προβάτου, λεισμανίωση κ.ά., που μεταδίδονται με διαβιβαστές (όπως είναι οι σκνίπες, τα τσιμπούρια, τα κουνούπια κ.ά).

Το πρόβλημα των ζωoανθρωπονόσων αποτελεί σήμερα ένα σημαντικό πεδίο έρευνας  αφού στοχεύει στη σχέση -μεταφορά ασθενειών των ζώων στον άνθρωπο και εμπίπτει στη φιλοσοφία της ενιαίας υγείας.

Στο συνέδριο συμμετέχουν 110 σύνεδροι από περισσότερες από 25 χώρες της Ευρώπης και της Β. Αφρικής. Κατά τη διάρκεια  του συνεδρίου θα παρουσιαστούν τα συνολικά αποτελέσματα 4 ετών ερευνητικής δραστηριότητας του προγράμματος. Επί πλέον παρευρίσκονται εκπρόσωποι της ΕΕ οι οποίοι θα αξιολογήσουν τα αποτελέσματα της ερευνητικής αυτής δράσης.

Η Οργανωτική Επιτροπή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει την Περιφέρεια Κρήτης και ειδικότερα την Αγροδιατροφική Σύμπραξη Κρήτης για την αμέριστη βοήθεια που προσέφερε για την επιτυχία του Συνεδρίου (με την ευγενική χορηγία τοπικών προϊόντων και ενημερωτικού υλικού) που έγινε υπό την αιγίδα της.

Ευχαριστίες επίσης εκφράζονται και στη Δ/νση του Μεσογειακού Αγρονομικού Ιν/του Χανίων για τη φιλοξενία και την παροχή τεχνικής και διοικητικής υποστήριξης.

  

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής

Δρ Σ. Σωτηράκη

Τακτική Ερευνήτρια ΙΚΕΘ

Αντιπρόεδρος της Διαχειριστικής Επιτροπής του COST EurNegVeg

 

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο στην ιστοσελίδα http://www.eurnegvec.org/4ac.html.